Veel strijd tijdens de Wielerronde door Leek

Leek – In Leek werd vrijdagavond de op een na laatste etappe verreden van de Amysoft wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier.

Om 15.00 uur begon het programma met een G-loop, daarna was om 15.45 uur de scholierenloop, om 16.30 uur waren de lopers van de 4-mijlrun aan de beurt. Om 18.00 uur begonnen de dames wielrenners aan hun koers over 50. km door het centrum van Leek. De heren wielrenners begonnen om 19.45 uur aan hun koers van 80 km. Tijdens de ronde van de mannen waren er twee kleine valpartijtjes, maar vielen de verwondingen gelukkig mee.

Bij de vrouwen won Melissa Wijfje de Ronde van Leek. Tweede werd Femke Beuling en de winnares van de ronde van Nieuw-Roden Marit Cent kwam als 3e over de finish.

Bij de mannen was Sten Verzijl uit Berkel en Rodenrijs de snelste, gevolgd door Jelle Johannink en Harry Sweerink die resp. 2e en 3e werden.

Traditie getrouw wordt in De Wilp zaterdagavond de finale verreden.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl