Man aangehouden na massale politie-inzet in Leek; ‘vuurwapen gevaarlijke situatie’

Leek – Dinsdagavond werd de politie massaal ingezet voor een incident in nabij ‘t Zuden in Leek. Hier was vermoedelijk sprake van een dreiging met een vuurwapen.

De man des huizes werd uiteindelijk op straat geboeid en gearresteerd door agenten in kogelvrije vesten. Ook werd de man gebeten door een politiehond. Hij is voor de bijtwonden behandeld door ambulancepersoneel, en later onder begeleiding van politie overgebracht naar een ziekenhuis.

’t Zuden is afgezet door de politie, die sprak van een dreigende en vuurwapengevaarlijke situatie.

Digitaal spreekuur geannuleerd
Politie Westerkwartier zou vanavond om 19.00 uur een live digitaal spreekuur houden met hondengeleider Jasper. Vanwege de inzet in Leek is het spreekuur geannuleerd. “Politie werk is erg onvoorspelbaar”, schrijft de politie op Facebook.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

Back to top button