Flitspalen langs Auwemalaan en Lindensteinlaan staan ‘aan’ maar overtreders krijgen nog geen bekeuring

Leek – De twee nieuwe flitspalen die op woensdag 20 juli zijn geplaatst langs de Auwemalaan en de Lindensteinlaan zijn afgelopen dagen aangezet.

De palen en benodigde elektra zijn op 20 juli geplaatst en aangesloten. Toen zaten er nog geen digitale camera’s in de behuizingen. Deze camera’s zijn deze week geinstalleerd. Inmiddels zijn er bij InfoLeek al vele vragen binnengekomen of de flitspalen al echt ‘flitsen’. Wij zochten het uit en hebben het antwoord.

Testfase
Momenteel voert het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Parket CVOM) een testfase uit. In deze periode van circa 2 á 3 weken worden de camera’s geoptimaliseerd en uitvoerig getest, om zeker te weten dat de opstellingen goed én betrouwbaar functioneren, aldus persvoorlichter Martine Pilaar tegenover InfoLeek.

Waarom verschillende palen
Ook vroegen mensen zich af waarom het verschillende palen zijn en ze er totaal anders uit zien. Deze vraag hebben we ook gesteld aan persvoorlichter Martine Pilaar; “Het CVOM krijgt van de wegbeheerder, in dit geval de gemeente, een aanvraag voor het plaatsen van flitspalen. Deze aanvraag wordt beoordeeld en getoetst aan de hand van het ‘beleidskader flitspalen’. Zodra de aanvraag is goedgekeurd worden de palen meegenomen in de aanbesteding. Aangezien flitspalen gerecycled worden, kan het zijn dat er daardoor verschillende type/vormen flitspalen geplaatst worden. Dit hangt er net van af welke palen op dat moment beschikbaar zijn voor de investering.”

Foto’s: Infoleek.nl

 

Back to top button