Veel gelezen

Leek is vanaf vandaag twee flitspalen rijker; ‘Na 7 jaar geen flitspaal-vrij Leek meer’

Leek – Zoals burgemeester Ard van der Tuuk in de raadsvergadering van 12 mei al aankondigde, zijn vandaag, woensdag 20 juli, twee flitspalen geplaatst in Leek.

Al enige tijd komen er regelmatig klachten binnen bij de gemeente en politie over (veel) te snel rijdende automobilisten over de Auwemalaan en de Lindensteinlaan. Beide wegen lopen langs scholen waardoor er vooral op schooldagen veel verkeer, fietsers en wandelaars op én rondom deze wegen zijn. Om het ‘racegedrag’  op deze 50 km/u wegen tegen te gaan is daarom besloten om twee flitspalen te plaatsen.

Waar staan ze precies?
De eerste flitspaal staat vlak voor de bushalte op de kruising Lindensteinlaan en Industriepark. De andere staat langs de Auwemalaan vlak voor de kruising met de Oldenoert. De palen, elektra kasten en de bekabeling is vandaag geplaatst. De komende tijd zullen de palen ingeregeld en geactiveerd worden om ook daadwerkelijk te flitsen bij een snelheidsovertreding.

Zeven jaar lang geen flitspalen in Leek
Langs de Auwemalaan en het Diepswal stonden voorheen ook flitspalen. Deze zijn in november 2015 verwijderd. Lees hier het artikel. 

Foto’s: Ingezonden & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button