Sein ‘brand meester’ gegeven in Leek; ‘Nablussen zal nog de hele middag duren’ (Update)

Leek – De brand op het Mulderspark in Leek is onder controle. De brandweer heeft rond half één, zo’n acht uur na de eerste melding, het sein ‘brand meester’ gegeven.

Het nablussen zal naar verwachting nog de hele middag gaan duren. Het verbrande materiaal zal uit elkaar gehaald moeten worden met een mobiele kraan om het goed na te kunnen blussen. Een deel van de brandweerauto’s en mannen/vrouwen blijven aanwezig of worden afgelost door collega’s om de restanten te blussen. De wegen rondom de brand en het Diepswal blijven afgesloten vanwege de water aanvoerslangen.

Politie drone
De politie is inmiddels met een drone ter plaatse om vanuit de lucht beelden te maken. Dit om eventueel later te gebruiken tijdens een onderzoek naar het ontstaan van deze brand.

Slang kapotgereden door vrachtwagen
Vanwege het watertransport vanaf het Diepswal naar het Mulderspark ligt er een grote slang over de wegen. Op enkele plekken is hiervoor een zogenaamde ‘brug’ geplaatst. Hier kunnen auto’s en vrachtwagens passeren. Helaas is bij het passeren van een vrachtwagen de slang beschadigd geraakt, zoals te zien op de onderstaande foto. Hierdoor spuit het water vele meters de lucht in. De brandweer moet het stuk slang vervangen om vervolgens de druk weer op te kunnen voeren.


Foto’s: Sven Loer & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button