32-jarige man uit Westerkwartier 90 dagen langer vast vanwege blokkades en dumpingen A7

Westerkwartier – De raadkamer van de rechtbank heeft besloten een 32-jarige man uit het Westerkwartier 90 dagen langer in voorlopige hechtenis te houden. Dit maakte het Openbaar Ministerie Noord-Nederland vrijdag 19 augustus bekend.

De man wordt verdacht van het blokkeren van de A7 bij Frieschepalen op 28 juli en bij Marum op 1 augustus. Ook wordt hij verdacht van brandstichting en overtreding Wet milieubeheer vanwege de afval/asbest dumpingen. Op 4 augustus werd de man aangehouden en verhoord door de recherche.

Meer aanhoudingen
In het onderzoek naar de verschillende afvaldumpingen op de A7 zijn dinsdagochtend 9 augustus nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Gorredijk en een 19-jarige man uit Opende. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij afvaldumpingen op de A7, waarbij op verschillende locaties pallets, afval, asbest en hout op de snelweg werden gedumpt en in brand werd gestoken. Net als de eerder aangehouden 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier worden ook de mannen uit Gorredijk en Opende verdacht van het blokkeren van de snelweg, brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer.

Gevaarlijke situaties
Op de A7 ter hoogte van Marum zijn in de nacht van 31 juli op 1 augustus rond 03:00 uur pallets, afval en hout gedumpt. Daardoor ontstaat een zeer gevaarlijke situatie. Tussen het gedumpte afval zat ook asbest. Drie dagen eerder, op 28 juli tussen 02:00 uur en 04:00 uur, botste ter hoogte van Frieschepalen een voertuig op het daar gedumpte afval. Dit voertuig raakt zwaar beschadigd.

Back to top button