Lancering sport- en cultuurhoppen in het Westerkwartier met nieuwe website

Westerkwartier – Woensdag 7 september nam Harry Stomphorst, wethouder Sport, de website www.sportencultuurwesterkwartier.nl officieel in gebruik. Hiermee gaf hij ook het startschot voor de eerste periode sport- en cultuurhoppen in de gemeente Westerkwartier. De site is in samenwerking met het Huis voor de Sport en Sociaal Werk de Schans tot stand gekomen.

Wethouder Harry Stomphorst: “De website past heel goed bij veel onderwerpen waar we als gemeente aan werken: het Sportakkoord, Preventieakkoord, de cultuurvisie en het gezondheidsbeleid.  Deze website helpt bij het toegankelijker maken van sport-, beweeg- en cultuuractiviteiten. Door bezig te zijn met sporten, bewegen en cultuur, verbetert de kwaliteit van leven. Mensen voelen zich vaak lichamelijk en mentaal fitter en meer verbonden met anderen ”.

Website Sport en Cultuur Westerkwartier
De website is ontwikkeld vanuit het lokaal Sportakkoord Westerkwartier. Het is een digitaal platform voor inwoners, verenigingen en professionals. De gemeente wil hiermee:

  • inwoners van de gemeente kennis laten maken met het sport- en cultuuraanbod met de ‘hopper’ functie;
  • praktische informatie delen over sport en cultuur;
  • alle vormen van sporten en bewegen stimuleren, ook het aangepast sporten en bewegen via de ‘Uniek Sporten Hopper’.

Kennismakingsaanbod
Voor de zomervakantie heeft de gemeente de sport- en cultuurverenigingen gevraagd hun kennismakingsaanbod op de nieuwe website te plaatsen. Vanaf deze week presenteren 20 aanbieders diverse introductiecursussen waar inwoners van het Westerkwartier zich voor in kunnen schrijven. De inwoners kunnen zo laagdrempelig kennis maken met een nieuwe sport. Of juist de draad weer oppakken in een sport die ze al een tijdje niet meer beoefend hebben. Het ‘hoppen’ staat open voor alle leeftijden. Twee keer per jaar vraagt de gemeente de verenigingen hun kennismakingsaanbod op de website te plaatsen. Op deze manier kunnen inwoners in het najaar en het voorjaar aan de hopper deelnemen.

Inschrijven
Inwoners kunnen zich nu online inschrijven voor de eerste periode. Op dit moment bestaat het aanbod uit 20 cursussen. De inschrijvingstermijn eindigt op 4 oktober 2022. De cursussen starten in oktober en lopen tot maart 2023 door. In het voorjaar 2023 komt dan weer een nieuwe ronde. Inschrijven kan via de website www.sportencultuurwesterkwartier.nl. De voorwaarden staan op de website vermeld.

Aanbieders
Het sport- en cultuurhoppen is een primeur voor Westerkwartier. Alle verenigingen op het gebied van sport, bewegen of cultuur kunnen zich voor deze website aanmelden. Verenigingen kunnen hiervoor een mail sturen naar [email protected]. Ook voor ondersteuning bij het inschrijven kunnen zij met hen contact opnemen. Op de basisscholen worden flyers verspreid met het aanbod voor de basisschoolkinderen.

Back to top button