Korfbalvereniging KVW’22 officieel van start in competitie!

Westerkwartier – Na een goede voorbereiding, stond voor de selectie van KVW’22 afgelopen zaterdag de competitiestart op het programma. De voorbereiding stond vooral in het teken van elkaar leren kennen, maar al snel werd ook duidelijk dat er een kwalitatief goede groep staat die zin heeft in deze nieuwe uitdaging.

Een viertal oefenwedstrijden werden er gespeeld en drie ervan werden winnend afgesloten, waarbij ook met tevredenheid werd gekeken naar het vertoonde spel.

De nieuwe ploeg stond dus met vertrouwen aan de start,  waar ZKC’19 uit Zuidwolde de tegenstander was. Tegen deze ploeg werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld die nu juist niet gewonnen werd. Meteen dus een goede test om te kijken waar de ploeg na een paar weken samen al staat.

Deze eerste competitiewedstrijd in het KVW tenue werd gestart met in het eerste aanvalsvak: Sicco Koopmans, Jeroen van Wijk, Tamara Hulst en Annelies Schuitema. Frans Wobbes, Arjan Kiewiet, Irma Varwijk en Marit Kant begonnen in de verdediging.

Veel energie
KVW begon prima aan de wedstrijd, met veel energie en gedurende de eerste 20 minuten stond de ploeg ook steeds aan de goede kant van de score. Er kon zelfs een voorsprong van drie doelpunten genomen worden. Jammer was dat deze voorsprong niet behouden kon worden tot de rust, waardoor met een gelijke stand de kleedkamer werd opgezocht.

Het trainersduo Michel Daling en Matthijs Roelfsema keek terug op een overwegend goede eerste helft. Ze gaven met name aan te herkennen hoe de tegendoelpunten ontstaan en aanvallend werden er nog enkele tips gegeven.

Sterk ZKC
Helaas vertoonde de tweede helft een iets ander beeld. KVW schoot met name te kort in de afronding, daar waar ZKC de korf steeds makkelijker vond. De tegenstander kon elkaar beter vinden en kwam al snel op een voorsprong van vier punten. Dit gat kon de thuisploeg niet meer dichten waardoor er, een ietwat geflatteerde, eindstand (17-26) op het scorebord stond.

Jammer dat er deze eerste wedstrijd geen resultaat werd behaald, maar met deze wedstrijd kan de ploeg zeker weer vooruit. De goede dingen kunnen meegenomen worden en deze week zal weer hard gewerkt gaan worden aan de verbeterpunten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Kios Ruinerwold op het programma; om 15.30 uur zal dan ingefloten worden. Wees welkom!

Back to top button