KVW’22 speelt een moeizame wedstrijd in Ruinerwold

Ruinerwold – Nadat vorige week ruim werd verloren van ZKC’19 was het tijd voor KVW’22 1 om orde op zaken te stellen in de tweede wedstrijd van de competitie. In Ruinerwold stond de wedstrijd Kios (R) 1 – KVW’22 1 op het programma. Met een ongewijzigde basisopstelling begon KVW’22 aan de strijd voor de eerste punten.

Iets later dan gepland floot dhr. van Veen voor het begin van de wedstrijd. De weersomstandigheden varieerden om de paar minuten tussen regen en zon met daarbij een stevige wind. Dit zorgde ervoor dat de doelpunten schaars waren.

KVW’22 startte sterk en kwam al snel op een 0-3 voorsprong. Kios haakte gelijk aan en wist vervolgens mee te scoren. De scherpte was bij beide ploegen zoek. Er waren meer dan genoeg kansen, maar de doelpunten wilden niet vallen. Er werd veel strijd geleverd door beide ploegen en na 30 minuten was de ruststand 6-6.

Stuivertje wisselen
Na de rust was het stuivertje wisselen en scoorden de ploegen, net als in de eerste helft, gelijk opgaand. De coaches van KVW’22 gaven aan dat er slim gespeeld moest worden om de wedstrijd om te zetten in een overwinning.

Op de stand van 10-10 werden er lange aanvallen gespeeld door KVW’22. Dit resulteerde in veel kansen en uiteindelijk de verlossende 10-11 met nog 4 minuten op de klok. KVW’22 kon geduldig spelen en hoopten op een foutje van Kios. Dit gebeurde in de laatste minuut toen een heer onder de korf de bal uit de handen van een dame tikte en er een strafworp werd gegeven. Door een tactische wissel van de coaches van KVW’22 werd de strafworp gescoord. De scheidsrechter floot af bij een stand van 10-12 en hiermee waren de eerste punten voor de hoofdmacht van KVW’22 een feit!

Bekerwedstrijd
Met een goed gevoel zal er vooruit worden gekeken naar de bekerwedstrijd die aankomende dinsdag (20 september) op de planning staat tegen Kinea in De Knipe. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Wees welkom om de KVW’22 te steunen in deze eerste ronde van de Jan Mulder beker!