32-jarige man uit Westerkwartier onder meerdere voorwaarden vrijgelaten; blijft verdachte blokkades A7

Westerkwartier – De raadkamer van de rechtbank heeft een 32-jarige man uit het Westerkwartier onder meerdere voorwaarden geschorst uit zijn voorlopige hechtenis.

Hij blijft verdachte vanwege blokkeren van A7 bij Frieschepalen (28/7) en Marum (1/8), brandstichting en overtreding Wet milieubeheer. Op 19 augustus kreeg de man nog te horen dat zijn voorlopige hechtenis met negentig dagen werden verlengd.

De raadkamer heeft ook besloten dat een 28-jarige vrouw uit de gemeente Achtkarspelen 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft. Zij wordt verdacht van het uitlokken van een blokkade op de A7 op 28 juli 2022, een overtreding van de Wet milieubeheer en brandstichting.

Back to top button