Geslaagd NK 3e divisie Turnen in Leek georganiseerd door Tiga

LEEK – Afgelopen weekend heeft Gymnastiekvereniging Tiga Leek in het Top Sport Centrum Leek, de NK finale derde divisie Turnen Dames georganiseerd. Ruim 350 turnster hadden hier een heel seizoen keihard voor getraind om deze finales te bereiken.

In Leek hebben zij gestreden om de nationale titel in hun betreffende categorie en dat resulteerde in 102 medailles. Sommige turnsters wisten zelfs meerdere medailles te veroveren! Een fantastische prestatie! Zelfs een tweetal turnsters van de vereniging Tiga Leek zelf, namelijk Kirsten Bruinsma en Meander Vergnes, hadden dit seizoen zo goed gepresteerd dat zij voor deze nationale kampioenschappen op de reserve lijst stonden. Helaas voor hen (maar gelukkig voor de geplaatsten) vielen er in hun categorie geen turnsters uit. Volgend jaar gaan zij er vast weer alles aan doen om toch die plaats in de finale te veroveren!

Het hele weekend zijn vele vrijwilligers, leden, trainers en het bestuur bezig geweest om een groot evenement als dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Burgemeester B. Hoekstra en beleidsmedewerker van Sportzaken Johan Boon, die op uitnodiging van het bestuur aanwezig waren, hebben na afloop van een van de wedstrijden zich zeer verdienstelijk gemaakt door een aantal winnaressen persoonlijk de medailles om te hangen. Dit werd zowel door de organisatie als door de turnsters zelf zeer gewaardeerd!.

Aan het einde van de wedstrijden bleek dat de EHBO ook nog eens heel weinig te doen gehad heeft en kan men spreken van een zeer geslaagd toernooi waar de turnsters, het publiek (ruim 1500 toeschouwers!) en ook het bestuur van Tiga, samen met al haar vrijwilligers, trainers en leden, enorm van genoten hebben.

Foto tijdens de wedstrijden: Iris Haverdings/Tiga Leek

   
Back to top button