Hoe vind je de beste energiedeal?

Partnerbijdrage – De energieprijzen zijn tegenwoordig ontzettend hoog. Het is daarom een goed idee om op zoek te gaan naar de voordelige aanbieder met de beste energiedeal. Zo weet jij zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw energie. Het vinden van de beste energiedeal is zo makkelijk nog niet. In dit artikel lees je precies welke stappen jij moet ondernemen om de beste energiedeal voor jou te vinden.

Informatie verzamelen
Je begint met het verzamelen van informatie. Haal je energierekening van vorig jaar maar uit het laatje en bekijk deze zorgvuldig. Onderzoek hoeveel energie je vorig jaar hebt verbruikt. Heb je de informatie van meerdere jaren in het verleden, dan is dit alleen maar handig. Ook informatie over het huidige jaar kan je meenemen. Kijk bij deze stap wel naar de getallen van de verbruikte energie, niet naar de bedragen. Zo krijg je een goed overzicht van jouw verbruik en kan je een schatting maken voor het volgende jaar.

Letten op kortingen
Regelmatig bieden energieleveranciers kortingen aan op hun energiecontracten. Dit kan helpen bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Ga op onderzoek uit op het internet en bekijk welke kortingen er op dit moment aangeboden worden. Dit kan de prijs aanzienlijk verlagen en kan je helpen om op de kosten te besparen. Let er wel op dat een hoge korting niet altijd de laagste energieprijs betekent. Reken voor jezelf uit wat een bepaalde korting betekent voor jouw specifieke situatie.

Het soort contract bepalen
Bij een energieleverancier kan je verschillende soorten contracten afsluiten. In het verleden was het variabele contract erg populair. Dit hield in dat de prijs van de energie tijdens de duur van het contract kon veranderen. Aan de andere kant is er het vaste contract, waarbij je de prijs van de energie voor de duur van het contract vastzet. Op dit moment is energie juist erg duur en is het afsluiten van een vast contract niet per se de meest voordelige optie. Kijk wat er op dit moment wordt aangeboden en ga na welke vorm je het beste kan kiezen.

Energieprijzen vergelijken
De beste manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden is door energieprijzen vergelijken. Maak na je onderzoek naar alle informatie uit het verleden en naar de huidige aanbieders met eventuele kortingen een lijstje van veelbelovende energieleveranciers. Zet op een rijtje wat ze precies aanbieden en hoeveel je daar per maand voor kwijt bent. Door deze aanbieders vervolgens naast elkaar te zetten zie je wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

   
Back to top button