Droge en zachte Sint-Maarten

Landelijk – De sint-maartenlopers hebben vrijdag heel goed weer om langs de huizen te gaan. Het is droog met heldere perioden. Verder is het zacht voor de tijd van het jaar met overdag 14 of 15 graden. ’s Avonds daalt de temperatuur naar 9 of 10 graden. Omdat er dan weinig wind staat is het niet echt koud, maar een winterjas kan wel lekker zijn, meldt Weeronline.nl.

Het ziet ernaar uit dat we vrijdagavond te maken hebben met droog weer. Naast de lampionstok hoeven de kleine lopers dus niet ook nog een paraplu vast te houden. Overdag staat er een matige zuidwestenwind en die voert zachte lucht aan. Het wordt 14 of 15 graden en daarmee is het vijf graden warmer dan gemiddeld deze tijd van het jaar. De eerste uren van de avond daalt de temperatuur naar 9 of 10 graden. Bij deze waarden kan het lekker zijn om een winterjas aan te hebben, maar heel koud is het niet. Dat komt doordat de wind afneemt en je ook door het lopen warm blijft.

Overdag zonnige perioden
Vorig jaar was het tijdens het lopen van Sint-Maarten ongeveer even warm als nu. Wel was het overdag heel ander weer. Het was toen grijs en in het noorden viel af en toe wat regen. Alleen in Zuid-Limburg was het zonnig. Morgen zijn er in het hele land zonnige perioden en wolkenvelden. ’s Avonds wordt op veel plaatsen gelopen onder een heldere sterrenhemel. Wanneer de laatste liedjes gezongen worden staat aan de noordoostelijke hemel een heldere maan. Een kleine knipoog naar het volgende kinderfeest.

   
Back to top button