Streefbedrag inzamelingsactie voor zieke Esther (46) binnen 3 dagen gehaald; inzameling krijgt nieuw doel erbij

Leek – Dinsdagavond, twee dagen na publicatie van het bericht op InfoLeek.nl, is het streefbedrag van €2.000 voor het repareren van Esther Woudstra haar droomauto gehaald na vele donaties van gulle mensen.

Klaas Struiksma, de man van Esther, belde woensdagmorgen naar onze redactie en gaf aan enorm dankbaar te zijn. “Door de vele donaties van alle lieve mensen weten we nu zeker dat Esther haar ‘Black beauty’ gerepareerd kan worden. En dat zodra de auto weer rijdt, ze opgehaald kan worden bij de opvang in Opende voor een cruise-tocht in haar lievelingsauto.” Een droom die Klaas samen met onder andere Sander Buma, de organisator van de inzamelingsactie de komende tijd gaat verwezenlijken.

Esther haar ‘Plymouth Valiant uit 1971’ kan nu worden voorzien van een nieuwe motor. “Deze zullen we binnenkort ophalen net als de andere onderdelen die nog nodig zijn”, laat Klaas weten.

Nieuw doel
“Er is meer geld binnengekomen dan verwacht, en er komt nog steeds geld binnen, en daarom hebben we met grote blijdschap ons doel bij mogen stellen. Alles wat via de actie voor Esther binnenkomt, bovenop het bedrag wat nodig is voor Esther, zal worden gebruikt om ook de opvang in Opende een positief gebaar te kunnen doen in de vorm van een Electrische duo-fiets. Zodat zowel Esther, evenals andere cliënten aldaar de kans en mogelijkheid krijgen om onder begeleiding weer de natuur in te kunnen gaan. Dit werk zeer rustgevend bij mensen met ziektes als F.T.D. en is dus weldegelijk van groot belang.”

Kleinschalige opvang
Klaas vervolgt; “Helaas valt deze opvang onder kleinschalige zorginstellingen en zijn deze vaak afhankelijk van vrijwilligers en/of donaties om dergelijke middelen voor de bewoners aan te kunnen schaffen. Een erg trieste zaak dus. Vandaar dat we langs deze weg toch willen aangeven dat de actie voor Esther, blijft openstaan, en blijven vragen om te doneren. Dit kan via deze link: GoFundMe.com.

Lees ook: Inzamelingsactie voor 46-jarige Esther Woudstra uit Leek die lijdt aan front-temporale dementie

   .
Back to top button