Schakers Leek 1 verliezen met 2-6 van koploper Groningen Combinatie 1

Leek – Het achttal van de opponent beschikte over 4 bijzonder sterke spelers met een rating van hoger dan 2100. Aan het eerste bord speelde Aldert-Jan Keessen tegen de jeugdige top schaakster Machteld van Foreest. Zij was gedeeld eerste bij WK meisjes t/m 16 jaar in september. In een gelijkwaardige stellig beging Aldert-Jan een onnauwkeurigheid, dit kostte hem de partij.

De 3 andere Groningse toppers wonnen van Erwin Heijnen, Marijn Swemmer en Tijmen Hofstra. Pieter Doller behaalde het eerste half punt voor Leek door remise te spelen, ook Robin Bos speelde remise. Kees Praagman wist te winnen. Met een penning van zijn loper schakelde hij de dame uit die mat verdedigde.

Boeiend eindspel
Invaller Tobias van Essen lukte het niet om nog een half punt binnen te slepen. In boeiend eindspel verloor hij zijn gevaarlijke pion op b2 waarna wit kon winnen door een 2de dame te halen. In de interne competitie steeg Huib Matthijsse naar de 4de plaats door nieuwkomer Sander Bolhuis te verslaan. Gerrit Bies wist jeugdspeler Mohannad Al-Awlate te verslaan en Gert-Jan Ris won van Frans Huisman.

Marijn Swemmer blijft koploper, hij speelde extern tegen Groningen Combinaties.

Back to top button