Laatste kruiwagens zand gestort voor toegang plan Zevenhuizen-Oost

ZEVENHUIZEN – Wethouder Hans Morssink van de gemeente Leek (geassisteerd door wethouder Ben Plandsoen) en toekomstig bewoonster Monique Bergsma vulden zaterdag 9 juli aan de Kokswijk kruiwagens met zand om daarmee het laatste stukje dam te dempen, waarmee de toegang tot het gebied mogelijk werd.

Meer toekomstige bewoners, vertegenwoordigers van dorps- en buurtverenigingen en omwonenden hielpen daarna eendracht mee om de klus te klaren.

Persbericht
Op zaterdag 9 juli 2016 om 14.00 uur start de gemeente Leek met het bouwrijp maken van het nieuw te ontwikkelen woongebied Zevenhuizen-Oost.

Samen met alle betrokkenen wordt de hand gelegd aan de nieuwe dam die toegang tot het gebied geeft. Aannemingsbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman start de week erop met het aanleggen van de infrastructuur voor fase 1 van het plan.

Om bij het terrein te komen moet een dam worden aangelegd vanaf de Kokswijk in Zevenhuizen. Vertegenwoordigers van de Vereniging voor dorpsbelangen DES, de Ondernemersvereniging Zevenhuizen, Stichting Promotie 7huizen en bestuurders en ambtenaren van de gemeente zijn uitgenodigd om hun kruiwagen mee te nemen, deze met grond te vullen en daarmee het laatste stukje dam op te vullen. Ook afgevaardigden van de buurtverenigingen Diepgangers, Kontakt, Kokswijk en ’t Lange ène en projectontwikkelaar Rotij mogen meehelpen. Verder zijn de toekomstige bewoners (optiehouders) en de omwonenden van het Hoofddiep, de Kokswijk en de Meester Luinenburgstraat uitgenodigd om – al dan niet met hun kruiwagen – langs te komen.

Als de dam is voltooid wordt iedereen uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met wat lekkers in het Verenigingsgebouw aan het Hoofddiep 54.

   
Back to top button