“Live op zondag” in Cafe de oude Bank Leek

LEEK – Zondag 2 februari is er weer een “live op zondag” in Cafe de Oude Bank in Leek. Ditmaal komt de groningse band The Monroes naar Leek.

The Monroes is een gitaarband die is opgericht in oktober 2003. Deze Groningse band is oa bekend van Eurosonic. De muziek kan omschreven worden als trashy, soulvolle rock ‘n roll met een flinke dosis garagepunk.  De band is begonnen met covers, maar al binnen enkele maanden zijn de covers vervangen door eigen nummers.
De band heeft als invloeden de soul uit de jaren vijftig en zestig zoals die van Irma Thomas, de rock ‘n roll van Wanda Jackson en Link Wray, de sixties rock van Shocking Blue en de garagerock van The Sonics. Ook het geluid van moderne Detroitse gitaarbands is terug te horen in de muziek van The Monroes.

Aanvang 16:00 uur.
Cafe de Oude Bank, Tolberterstraat 4 Leek

 

Back to top button