Elker zoekt gezinshuisouders en organiseren informatiebijeenkomst in de gemeente Westerkwartier

Westerkwartier – Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp in huiselijke sfeer. De kinderen en jongeren wonen bij de gezinshuisouder(s) in huis en worden hiermee onderdeel van de gezinsstructuur en gezinscultuur.

De vraag naar deze vorm van jeugdhulp groeit. Daarom organiseert Elker Jeugdhulp en onderwijs in samenwerking met de gemeente Westerkwartier een informatiebijeenkomst, bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in gezinshuizen, zoals aspirant (behandel)gezinshuisouders en verwijzers. Een gezin is niet standaard, daarom zoekt Elker gezinshuisouders in alle soorten en samenstellingen.

Gezinsleven
“Als gezinshuisouder is je doel om de kinderen en jongeren mee te laten doen in de gewone aspecten van het gezinsleven en de bescherming en geborgenheid te laten ervaren die een gezin biedt. Als gezinshuisouder werk je samen met het zorgteam rondom het kind. Vanuit Elker krijg je begeleiding en ondersteuning. En je hoeft echt geen afgestudeerd pedagoog te zijn, al is een achtergrond in de zorg bij één van de ouders wel nodig. We gaan graag met iedereen in gesprek die geïnteresseerd is”, aldus teamleider pleegzorg en behandelgezinshuizen Pascal Brondijk.

Behandelgezinshuizen
Naast gezinshuizen bestaan er behandelgezinshuizen. Hier zijn de gezinshuisouders professionals met behandelervaring. Ook voor deze vorm van opvang zoekt Elker nieuwe gezinshuisouders. Behandelgezinshuizen bieden kortdurende behandeltrajecten. Meestal in intensieve samenwerking met andere partijen en het eigen netwerk van de jongeren of kinderen.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 13 december van 15.00-17.00 uur in het Gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66, 9351 BJ Leek. Op deze bijeenkomst zal één van de gezinshuisouders van het bestaande behandelgezinshuis aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Aanmelden kan door een mail te sturen aan [email protected]

Back to top button