Gemeentehuis Grootegast vanaf 1 januari tot 1 mei 2023 dicht om energie te besparen

Grootegast – Het gemeentehuis in Grootegast sluit haar deuren van 1 januari tot 1 mei 2023. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten. De reden hiervoor is dat de gemeente energie wil besparen. Het college nam begin november al het voorlopige besluit om het gemeentehuis tijdelijk te sluiten. Dit om te onderzoeken of een tijdelijke sluiting van deze locatie haalbaar zou blijken. Het dienstencentrum blijft wel open.

“De afgelopen weken is gesproken met onze medewerkers die in Grootegast werken om te kijken of en hoe een tijdelijke verhuizing mogelijk zou zijn. Hieruit is gebleken dat een verhuizing mogelijk is. De collega’s in Grootegast worden verdeeld over de locaties in Zuidhorn, Leek en Marum. Op deze manier willen we een flinke energiebesparing realiseren. In het voorjaar gaan we de tijdelijke sluiting evalueren. Uit die evaluatie moet blijken of we de locatie Grootegast weer openen of gesloten houden. Dit heeft ook alles te maken met ons overkoepelende huisvestingsvraagstuk”, aldus wethouder Bert Nederveen.

Programma Huisvesting
Volgens de planning van het Programma Huisvesting zou de locatie Grootegast in 2026 samen met de locatie Marum verlaten worden. Voor de locatie Leek staat dit al eerder te gebeuren, namelijk in 2024. Begin 2026 zou het merendeel van de medewerkers van de gemeente Westerkwartier vanuit de locatie Zuidhorn moeten gaan werken.

Nog één keer open
De locatie Grootegast sluit dus haar deuren tussen 1 januari en 1 mei 2023. Op 15 maart 2023 gaan de deuren nog wel één keer open voor de Provinciale Statenverkiezingen. Op deze korte termijn kon hiervoor geen andere locatie gevonden worden.

Back to top button