Marijn Swemmer rukt op bij Schaakclub Leek

Leek – Vrijdag werd alweer de zesde ronde gespeeld van de interne competitie bij Schaakclub Leek. Koploper Tijmen Hofstra won gemakkelijk van Kees Praagman, die niet oplette in de opening. Huib Matthijsse leek lang op een overwinning af te stevenen tegen Hidde van Viegen, maar bij het afruilen van het laatste stuk sloeg hij terug met de verkeerde pion.

Hoewel hij een pion meer had in het resterende pionneneindspel kon hij niet voorkomen dat Hidde met zijn zolang hopeloos ogende dubbelpion op de h-lijn een opening forceerde en een vrijpion op de koningsvleugel creëerde. Daarna was de winst eenvoudig voor Hidde. Gerrit Bies speelde tegen bezoeker Ruud Poerstamper. Hij kwam al snel een stuk voor, en had een mooie aanvalsstelling. Even leek Ruud nog terug te komen met een vorkje op dame en toren, maar Gerrit kon eenvoudig een loper teruggeven. Als Ruud die had geslagen was hij in een matnet terecht gekomen. Nu wikkelde Gerrit snel af naar de winst.

Jos Luchtenberg speelde tegen Sebastiaan de Jong. Sebastiaan trok voortvarend ten aanval, moest een stuk offeren, maar kwam daarna in de problemen met zijn toren, die gevangen raakte in de witte koningsstelling. Jos moest nog wel nauwkeurig spelen, maar trok de winst netje naar zich toe. Gerwin Fokkema speelde tegen Marijn Swemmer. Hij liet zijn paard in een onaangename penning komen, waarna Marijn langzaam de strop aantrok. Marijn was net als vorige week weer als laatste klaar, maar kon opnieuw een punt bijschrijven. Hij passeerde daarmee de niet spelende Pieter Doller en Aldert-Jan Keessen op de ranglijst en staat nu tweede op ruime afstand van Tijmen.

   
Back to top button