Wold & Waard gaat in versneld tempo woningen verduurzamen

Provincie – Voor 1 april vinden alle huurders van Wold & Waard een brief op hun deurmat. Daarin staat welke plannen de woningcorporatie heeft voor de verduurzaming van hun woning. En ook wanneer dat gaat gebeuren. Wold & Waard heeft in 2022 de verduurzamingsplannen aangepast. Zodat meer huurders sneller zijn geholpen aan een energiezuinige en comfortabele woning.

In het afgelopen jaar kreeg Wold & Waard te maken met enorm stijgende (energie)prijzen, o.a. als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Daardoor hebben veel mensen het financieel moeilijk. Door de afschaffing van de verhuurdersheffing heeft Wold & Waard meer budget. Zij besteden dit geld voor een groot deel aan het versnellen van de verduurzaming van de woningen. Het doel: huurders sneller helpen aan een duurzamer huis. Dit is goed voor het wooncomfort én voor de portemonnee van huurders.

Een plan voor alle woningen; het spoorboekje naar verduurzaming
Wold & Waard keek naar het bouwjaar, het energielabel en de staat van het onderhoud van de woningen. Op basis daarvan werden 4 verschillende sporen van verduurzaming bedacht. Voor iedere woning is een passend spoor gekozen. De sporen variëren van een uitgebreide renovatie, energielabelverbetering, het plaatsen van HR++ glas en een aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen.

Communicatie naar alle huurders in januari, februari of maart
Aan de vele vragen van huurders merkte Wold & Waard dat zij graag willen weten waar zij aan toen zijn. Daarom krijgen alle huurders van een woning die nog niet energiezuinig is in januari, februari of maart een brief van Wold & Waard. Daarin staat wat er gaat gebeuren met hun woning en wanneer dat gepland staat.

Ook perspectief als huurders niet direct aan de beurt zijn voor verduurzaming
Helaas kan Wold & Waard niets veranderen aan de energieprijzen. Ook lukt het niet om alle woningen tegelijk te verduurzamen. Daarom krijgen huurders bij de brief een kaart met allerlei informatie om hen de weg te wijzen naar andere mogelijkheden om geld en energie te besparen. Bijvoorbeeld naar de Voorzieningenwijzer, Energiebus, noodfondsen en energiebespaartips.

Back to top button