Veel gelezen

Zeer grote brand verwoest pand met daarin meerdere bedrijven in Roden

Roden – In een grote loods aan de Energieweg in Roden is dinsdagmiddag even voor drie uur een brand uitgebroken. Al snel sloegen de metershoge vlammen uit het gebouw waarin volgens Google Maps meerdere bedrijven gevestigd zijn.

De brandweer heeft opgeschaald naar het sein ‘Zeer grote brand, GRIP 1’. Door deze opschaling zijn er meerdere korpsen en tientallen brandweermannen en -vrouwen uit de hele regio ingezet om te assisteren met blussen. De omgeving rondom het pand is afgezet en zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Wat de oorzaak is van deze brand is niet bekend. Forensische opsporing zal hier later onderzoek naar doen.

Sluit ramen en deuren
Veiligheidsregio Drenthe adviseert via een NL-Alert en op social media omwonenden om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Foto’s: Sven Loer/Infoleek.nl

 

   
Back to top button