Bomenhub in Boerakker geeft 10.000 gratis bomen en struiken weg

Boerakker/Muntendam – Op 4 maart geven de Bomenhubs in Boerakker en Muntendam 10.000 bomen en struiken gratis weg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Meer Bomen Nu om bomen te komen halen.

Op een bomenhub kunnen zaailingen die op één plek ongewenst zijn gebracht worden en door mensen die bomen willen planten weer opgehaald worden. De verplantmethode is circulair, logisch, gratis en helpt klimaatverandering tegen te gaan, biodiversiteit te herstellen onze omgeving te vergroenen! Kom jij bomen of stuiken halen bij de Meer Bomen Nu Bomenhubs? Wees er snel bij want op=op!

10.000 bomen en struiken
Een club enthousiaste vergroeners heeft in de afgelopen maanden wel 10.000 bomen en struiken verzameld in provincie Groningen. Deze boompjes stonden op plekken waar ze niet groot mogen worden. De zaailingen zijn van (veelal inheemse) bomen en struiken en zijn tussen de 50 en 200 cm. Ook slieten en staken van wilgen en populieren kunnen weer nieuwe bomen worden, deze zijn gemiddeld 200 cm. Stekken van geliefde struiken zoals de vlier zijn 50 cm. Een “bosje bomen” van 20 past al zo in de fietstas!

Uitdeelpunten
“Met het oogsten van bepaalde overtollige zaailingen kan ik het natuurgebied waarin we werken mooier achterlaten én ook nog eens nieuwe groene plekjes creëren. Hoe mooi is dat!” – aldus Christiaan de Vries, initiatiefnemer Meer Bomen Nu voor Groningen. Op 4 maart delen de meeste hubs door heel Nederland voor de laatste keer hun bomen uit. Bekijk alle uitdeelpunten op deze pagina.

Iedereen kan meedoen
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al één miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren, voedselbossen en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur! Doe ook mee, ga naar deze website of meld je aan als vaste vrijwilliger en blijf op de hoogte wat er in jouw regio gebeurd via deze inschrijf pagina.

Back to top button