Zaterdag 25 maart Nieuwbouwbeurs in Leek over alle nieuwbouwplannen in wijk Oostindie

Leek – Zaterdag 25 maart van 11.00 – 14.00 uur vindt een Nieuwbouwbeurs plaats in het gemeentehuis in Leek, Tolberterstraat 66. Op deze beurs zijn alle nieuwbouwplannen in de wijk Oostindie in Leek te bekijken. De toegang is gratis.

Oostindie Zuid
In nieuwbouwwijk Oostindie zijn de laatste particuliere bouwkavels in Oostindie Zuid beschikbaar. Het gebied is net bouwrijp gemaakt. De eerste woningbouw start binnenkort. In Oostindie Zuid bieden ontwikkelaars Plegt Vos en BPD naast particuliere bouwkavels ook koopwoningen in diverse woningtypes en prijsklassen aan.

Buurtschap Coulissen
Bijzondere vermelding verdient het project van een groep particulieren samen met KUUB in Oostindie Zuid. Zij werken in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) aan de ontwikkeling van Buurtschap Coulissen. Dit zijn 15 woningen, die liggen rond een brink. De uitgangspunten voor dit project zijn duurzaamheid, saamhorigheid en een landschappelijke uitstraling. De woningen liggen als eilanden in het landschap. Deze hebben geen traditionele tuinen met hagen en schuttingen. De woningen gaan op in het landschap. Centraal in het landschap ligt een gezamenlijke tuin en een buurtschapshuis.

De Besloten Wal
Nog een bijzonder project is De Besloten Wal. Dit is een ontwikkeling van Heutink Groep. Het is een eigen buurt met 44 woningen, omsloten door een houtwal. De Besloten Wal biedt een variatie aan woningen in een informele, losse sfeer. Het groene karakter, de ruim opgezette gemeenschappelijke ruimten en speelaanleidingen brengen leven in de buurt. Deze nodigen uit tot ontmoeten, bewegen en saamhorigheid tussen de bewoners. De openbare ruimte en de woningen lopen als het ware in elkaar over, zonder individuele hekwerken of hagen.

Deelnemers beurs
Projectontwikkelaars, makelaars, hypotheekadviseurs en medewerkers van de gemeente zijn op de beurs aanwezig om te adviseren over de mogelijkheden in Oostindie. De deelnemers zijn:

  1. Gemeente Westerkwartier – particuliere bouwkavels en Fonds Wonen en duurzaamheid
  2. BPD – rijwoningen, vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen Oostindie Zuid
  3. Heutink – rijwoningen, vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen De Besloten Wal
  4. Hypotheekservice Leek – hypotheekadvies
  5. KUUB/Coulissen – vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen
  6. Plegt Vos – vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen Zuidoever
  7. Rabobank – hypotheekadvies

Informatie over alle nieuwbouwprojecten in Oostindie staat op www.leek-oostindie.nl.

   
Back to top button