Onstuimig begin van de nieuwe week

Maandag overdag kans op zware windstoten in het noordwesten

Landelijk – Een zuidwestenwind voert maandag zeer zachte lucht naar het land, maar daarbij neemt de wind ook flink in kracht toe. In de ochtenduren regent het hierbij ook van tijd tot tijd, meldt Weeronline.nl.

De temperatuur komt maandag uit rond 14 graden in het uiterste noorden tot lokaal zelfs 18 graden in het zuidoosten. Dat is fors hoger dan de temperaturen waar we de afgelopen week mee te maken hadden en het is ook een stuk zachter dan normaal voor de tijd van het jaar. Halverwege maart zijn 9 of 10 graden gebruikelijke waarden overdag.

Regen en kans op zeer zware windstoten
In de nacht naar maandag en in de vroege ochtend trekt een neerslaggebied over ons land. De meeste neerslag lijkt hierbij bestemd te zijn voor de noordelijke helft van het land. De middag verloopt vaker droog en af en toe schijnt de zon, maar aangenaam wordt het niet.

Boven land staat een matige tot krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft. In de kustgebieden staat een harde tot soms zelfs stormachtige wind, 7-8 Bft. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen tot 95 km/uur. Het zwaartepunt lijkt te vallen tussen de tweede helft van de ochtend en het begin van de middag. In de avond neemt de wind iets in kracht af.

Dinsdag ook veel wind
Ook dinsdag verloopt nog onstuimig met kans op zware windstoten tot ruim 75 km/uur. Vooral in het noordwestelijk kustgebied is dit het geval, maar ook verder landinwaarts kunnen enkele windstoten voorkomen. Daarnaast blijft er op de Waddeneilanden een stormachtige wind mogelijk, 8 Bft. Er trekken enkele buien over het land bij temperaturen die een stuk lager uitvallen dan op maandag. Het wordt 8 of 9 graden. Gedurende de dag neemt de kans op wat winterse neerslag iets toe.

Back to top button