Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen neemt deel aan CGN competities in Leeuwarden

Zevenhuizen/Leeuwarden – Afgelopen zaterdag, 11 maart, is Concordia Slag afgereisd naar Leeuwarden om deel te nemen aan de CGN competities.

Concordia Slag is een muzikaal gezelschap voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Wekelijks repeteren de leden op donderdagavond van 18:45 tot 19:30 op hun slaginstrumenten. Met behulp van de spreekwoordelijke fruitmand vol appels, peren en sinaasappels leren de leden ritmes. “En als ze dan toch lekker bezig zijn, bedenkt de organisatie nog meer lekkernijen die staan voor andere ritmes om een heel nummer te musiceren. Behapbaar, maar vooral supergezellig!” Aldus de instructeur Jaap Wils.

Optreden
Het optreden wat gepland stond was wel spannend. De zenuwen werden voortijds al uitvoerig besproken, maar daar kwamen al snel trucjes voor op tafel. De lead snaredrumster wist de beste truc: “Je moet gewoon doen alsof iedereen in hun ondergoed staat!”

Gelukkig waren ze de zenuwen goed de baas en hebben ze de boel goed op stelten gezet tijdens het optreden. Onder oorverdovend applaus betraden de leden de vloer. Het was genieten, niet alleen voor de leden, maar ook voor het publiek! Nieuwe leden zijn bij Concordia Slag van harte welkom!

Back to top button