Korfballers KIOS uit Ruinerwold verslaan KVW’22 tijdens thuiswedstrijd

Leek – Zaterdag 18 maart, KIOS uit Ruinerwold komt op bezoek in Leek. De wedstrijd voor de winterstop in Ruinerwold werd met 23-26 gewonnen door KVW’22.

Ook zaterdag leek de fusieclub tussen KC Rodenburg en KV OWK in de eerste helft, na een 0-2 achterstand, af te gaan op een overwinning. Verdedigend stond het goed en ook aanvallend werd de korf in het begin van de wedstrijd makkelijk gevonden, wat resulteerde in een ruststand van 11-8.

Na de rust
Het waren de gasten uit Ruinerwold die het best uit de kleedkamer kwamen en gelijk de 11-9 binnen schoten. Doordat KVW’22 de teugels verdedigend vanaf dat moment wat liet vieren en bovendien zelf de korf niet meer vaak genoeg wist te raken lukte het KIOS om halverwege de tweede helft volledig terug te komen in de wedstrijd. Bij 15-15 stond er voor het eerst weer een gelijke stand op het scorebord, waarna een gelijk opgaande strijd volgde. Uiteindelijk was het KIOS die aan het langste eind trok met 21-22 winst.