Jeugdschakers Westerkwartier weer goed op dreef

Westerkwartier – Afgelopen vrijdagavond kwamen de jeugdspelers van schaakclub Leek na een vakantie van twee weken weer bijeen in de Balkhoeve om hun schaakkennis uit te breiden en tegen elkaar te schaken.

De avond begon met de analyse van de zesde schaakpartij tussen Ding en Nepomniachtchi van het WK 2023. Na deze analyse volgden twee schaaklessen over de vrijpion en materiaal winnen.

Na de lessen werden de spelers door de computer ingedeeld en konden de partijen beginnen. Het was een avond vol spannende partijen, waarbij Hidde en Ivan aan elkaar gewaagd bleken en na een intense strijd uiteindelijk remise speelden. Justin, Leonard, Roel, Pepijn, Milan, Jesse, Jip en Ruben wisten hun partijen te winnen.

Al met al was het een geslaagde avond voor de jeugdafdeling van schaakclub Leek. Het is mooi om te zien dat deze jonge spelers zo enthousiast bezig zijn met schaken en dat ze elkaar steeds beter weten uit te dagen en te verbeteren.

Tijmen Hofstra kampioen schaakclub Leek
Door een overwinning op Tobias van Essen in ronde 24 is Tijmen Hofstra in de voorlaatste ronde de nieuwe clubkampioen van Schaakclub Leek geworden. Zijn schaakrivalen Kees Praagman en Pieter Doller kunnen Tijmen de laatste ronde niet meer inhalen.

   
Back to top button