Verbouwing politiebureau Leek gaat bijna van start; aftrap op 1 juni

Leek – Het zou eigenlijk in de eerste helft van 2020 van start gaan, de verbouwing van politiebureau Leek naar het politiebureau met regiofunctie Westerkwartier. Echter is er door verhoogde ambities van het project forse vertraging opgelopen van ongeveer 3 jaar. Dit liet de politie in januari 2022 weten tegenover InfoLeek. Je leest er meer over in dit artikel.

De nieuwe ambities bestaan uit; het politiebureau voorzien van duurzaamheidslabel A+++ (i.p.v. het huidige D-label). Een toekomstbestendig politiebureau realiseren door er een vleugel bij te bouwen voor onder andere kleedkamers. En een optimalisatie van de klimaatverbetering en de inrichting voor AGW (activiteit gericht werken) realiseren.

Plannen uitgewerkt
Inmiddels is er achter de schermen hard doorgewerkt en zijn de vergunningen verleend. Het plan is uitgewerkt en op donderdag 1 juni is de officiële aftrap van de verbouwing. Ter voorbereiding hiervan zijn deze week de bouwcontainers geplaatst en is hekwerk rondom de kavel neergezet.

Onthulling bouwbord
Op donderdag 1 juni 2023, vanaf 09:45 uur, is de aftrap van de verbouwing. Tijdens de aftrap zal om 10:00 uur het bouwbord worden onthuld. De gemeente en de bouwbedrijven zullen hierbij aanwezig zijn. De politie laat weten; “Iedereen is van harte welkom! Er is ook een mogelijkheid om eventuele vragen te stellen.”

Bureau Zuidhorn gaat dicht
Na de ingebruikname van het verbouwde centrale politiebureau in Leek zal het huidige bureau in Zuidhorn op een nader te bepalen tijdstip verdwijnen. Het politiebureau in Leek krijgt een publieks- en baliefunctie. De openingstijden moeten nog vastgesteld worden.

Lees ook: Goede vraag: Hoe gaat het met de verbouwing van het politiebureau in Leek? We zochten het uit!
Lees ook: Politiebureau Zuidhorn gaat dicht, bureau Leek krijgt regiofunctie en wordt verbouwd

Lees ook: Politiebureau Leek 2 jaar dicht voor metamorfose naar hoofdbureau gemeente Westerkwartier

 

   
Back to top button