Wegsleepregeling tijdens Pinksteren in het centrum van Leek; dit gebeurt er met uw voertuig

Leek – Tijdens de Pinkstermarkt in Leek is een deel van het centrum afgesloten voor voertuigen. Je kunt de afsluiting herkennen aan verkeersborden. Als het nodig is zullen er voertuigen worden weggesleept.

In een aantal gevallen is het nodig om voertuigen weg te slepen. De gemeente heeft hiervoor een wegsleepregeling vastgesteld. Voor de berger overgaat tot wegslepen, proberen ze eerst contact te zoeken met de eigenaar van het voertuig. Als dat niet lukt, slepen ze het voertuig weg.

Wanneer wordt uw voertuig weggesleept?
Het bergingsbedrijf sleept een voertuig weg in het geval van een verkeersovertreding. Een overtreding waarbij het weghalen van het voertuig nodig is in het belang van:
• De veiligheid op de weg.
• De vrijheid van het verkeer.
• Het vrijhouden van aangewezen weggedeelten en wegen.

Wat kunt u doen als uw auto is weggesleept?
Wilt u weten of uw voertuig is weggesleept? Dan kunt u de politie bellen via 0900-8844. Zij zijn op de hoogte van de weggesleepte voertuigen. Wilt u uw voertuig ophalen? Dan is het nodig dat u eerst de kosten van het wegslepen betaalt. Hiervoor kunt u naar het gemeentehuis in Leek aan de Tolberterstraat 66. Vergeet niet uw (geldig) identiteitsbewijs mee te nemen.

Kosten van het wegslepen.
Het wegslepen van het voertuig kost geld. Deze kosten zijn voor de overtreder en bedragen:
• € 199,- op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur;
• € 265,- op werkdagen van 18.00 tot 8.00 uur;
• € 265,- op zaterdag, zon- en feestdagen.

Wanneer u de kosten van het wegslepen heeft betaald, krijgt u een bewijs van betaling. Met dit bewijs kunt u uw voertuig ophalen. Ook hiervoor heeft u uw (geldig) identiteitsbewijs nodig.

In bewaring in Midwolde
Uw voertuig word in bewaring genomen op bedrijfsterrein Hoofdstraat 101 I in Midwolde. Om dit terrein staan hekken. Tijdens de bewaring wordt er toezicht op uw voertuig gehouden.

Openingstijden Gemeentehuis in Leek
Het gemeentehuis in Leek is open tijdens werkdagen. Kijk op de openingstijden pagina. Tijdens de Pinkstermarkt op 29 mei 2023 is het gemeentehuis in Leek open van 14.00 – 18.00 uur. Dit in verband met de wegsleepregeling. Het bedrijfsterrein aan de Hoofdstraat 101 I in Midwolde is open op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur.

   
Back to top button