Rotary Roden-Leek trakteert: excursie Lettelberterpetten op zaterdag 3 juni!

Leek – Rotary Nederland bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar! Dat wordt gevierd met een Rotary Estafette, waarbij met een elektrische bakfiets door Nederland van club naar club wordt gefietst en elke Rotaryclub een leuke publieksactiviteit organiseert. Op zaterdag 3 juni komt de bakfiets aan in Leek, en Rotaryclub Roden-Leek grijpt dit moment aan voor het organiseren van een unieke rondleiding door de Lettelberterpetten. U kunt daarbij zijn!

Het thema van de estafette voor Noord-Nederland is “Water, sanitatie en hygiëne”. Wat veel mensen wellicht niet beseffen is dat gebieden als de Lettelberterpetten en de Onlanden als geheel een grote rol spelen in het waterbeheer van de regio. René Oosterhuis, die een paar jaar beheerder van het gebied is geweest en nu vrijwilliger is van het Groninger Landschap, zal daar tijdens de rondleiding dan ook uitgebreid bij stil staan. Zaken als de functie van de petgaten, de herkomst en kwaliteit van het water en het belang van een hoge waterstand, ze zullen allemaal voorbijkomen.

Deelname en tijden
Het begint op zaterdag 3 juni om 13.30 uur, de rondleiding zelf start om 14:00 uur en duurt 1,5 uur. De te wandelen afstand is ongeveer 2,5 km. De start is bij de werkschuur van het Groninger Landschap aan De Hooilanden 12 in Lettelbert. U krijgt daar ook een welkomstdrankje en na afloop een kleine versnapering. Er is ruimte voor ongeveer 20 deelnemers, maar mocht er meer belangstelling zijn dan organiseren ze om 15:00 nog een tweede ronde. De excursie wordt u aangeboden en is dus kosteloos. Deelname uitsluitend na opgave via: [email protected]

   
Back to top button