Verbouwing Hoofdbureau Basisteam Westerkwartier in Leek officieel van start

Leek – De verbouwing van het politiebureau naar Hoofdbureau Basisteam Westerkwartier is donderdagmorgen 1 juni officieel van start gegaan na de onthulling van het bouwbord dat voor het pand is geplaatst.

Een groep agenten, de aannemer, architect, uitvoerder en enkele omwonenden waren bij de bekendmaking aanwezig. De politie is trots dat, na een langere voorbereiding dan gepland, er nu daadwerkelijk gestart wordt met deze verbouwing. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Lammerink installaties uit Groningen en HuneBouw uit Hoogeveen.

Nieuwste normen
Het hoofdbureau wordt geschikt gemaakt als uitvalbasis die de komende 30 jaar gebruikt kan worden. Zo wordt rekening gehouden met de nieuwste normen qua isolatie, ventilatie, milieu, verbruik en wordt er tijdens de verbouwing materiaal met waarde bewaard voor een ’tweede leven’. De projectleider van de politie liet weten; “Het is best wel uniek dat er in een ouder pand als dit uiteindelijk energielabel A+++ gehaald wordt. Hier hebben we extra voorbereidingstijd voor nodig gehad en mede daarom is de start van de realisatie uitgelopen.”

Grote vernieuwing
De projectleider liet weten dat eigenlijk alle binnenmuren en de volledige elektrische installatie eruit gesloopt worden en dit opnieuw ingericht wordt. Zo komt er veel ruimte voor flexibele werkplekken, komt er een nieuwe verdieping met daarin de kleedkamers en wordt het ‘ophoudgebied’ vernieuwd. Ook de publieksruimte wordt helemaal nieuw opgebouwd met een moderne uitstraling. Op het buitenterrein wordt een voorziening aangelegd waarmee de komende jaren elektrische (dienst)voertuigen mee opgeladen kunnen worden. De uitrit waar de politie met (en zonder) spoed naar de meldingen rijdt wordt gerealiseerd aan de Waezenburglaan. De ingang van het binnenterrein blijft aan de Lindensteinlaan zijde.

24/7 bemand en planning
Het hoofdbureau zal 24/7 bemand zijn en is voor publiek geopend tijdens kantooruren. Tijdens werkdagen zullen zo’n 25 agenten dagelijks werkzaam zijn vanuit deze locatie. De oplevering van de verbouwing zal rond december 2023 zijn. Hierna zal de officiële opening en ingebruikname begin 2024 plaatsvinden. Vervolgens zal het bureau in Zuidhorn definitief sluiten.

Lees ook: Goede vraag: Hoe gaat het met de verbouwing van het politiebureau in Leek? We zochten het uit!

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button