Antieke slee van IJsvereniging “Voorwaarts” Zevenhuizen gerenoveerd

ZEVENHUIZEN – In de materialenopslag van ijsvereniging “Voorwaarts” Zevenhuizen stond al jaren een antieke slee. De slee werd vroeger gebruikt bij schaatswedstrijden o.a. om deelnemersbordjes heen en weer te brengen.

Een prachtig exemplaar, maar nodig aan renovatie toe. Schildersbedrijf Overwijk heeft toen het plan opgepakt om de slee op te knappen. Sietze Nikolaas (broer van Geert) zorgde ervoor dat het kapotte hout vervangen werd en dat er weer deugdelijk met de slee geschaatst kan worden. Het schilderwerk werd de afgelopen weken door Klaas Spoelstra van Overwijk gedaan. De slee heeft inmiddels de originele kleuren gekregen. Op de achterzijde is ook het originele oude logo van de ijsvereniging aangebracht. Binnenkort zal de overhandiging aan het bestuur plaatsvinden. Laat de vorst maar komen!

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek.nl

Back to top button