Elzen vervangen eiken langs Kerkweg en groenwerkzaamheden Nienoord

LEEK – Aan de Kerkweg langs het Leekster Hoofddiep in Leek zijn 25 eiken gekapt. De bomen zijn verwijderd omdat ze er niet florissant bij stonden. Dit komt doordat ze vanwege de wisselende waterstanden in het Leekster Hoofddiep regelmatig in het water stonden.

Eiken kunnen daar niet zo goed tegen. De kwaliteit van deze bomen verslechterde daardoor alleen maar.  Daarom heeft de gemeente besloten ze te vervangen door elzen, die beter tegen natte voeten kunnen. Ze passen ook prima in het beeld van het Leekster Hoofddiep. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de onderbegroeiing verwijderd en vervangen door gazon.

Groenwerkzaamheden parkeerterrein Nienoord

In verband met het aanpassen en vergroten van het parkeerterrein van landgoed Nienoord worden vanaf maandag 24 februari diverse groenwerkzaamheden uitgevoerd. De beplanting aan de zuidoostelijke kant wordt verwijderd om plaats te maken voor extra parkeergelegenheid. Ook worden er snoeiwerkzaamheden uitgevoerd en bomen verplant nabij het Infocentrum.

Back to top button