Veel gelezen

Paard en ruiter te water in sloot in Roden; brandweerauto glijdt tijdens aanrijden ook in sloot (Video)

Ook brandweer Leek ter assistentie opgeroepen

Roden – De brandweer van Roden kreeg donderdagmorgen rond kwart over zeven de melding van een dier te water aan de Spijkerzoom.

Ter plaatse was een ruiter met het paard in een sloot beland. De ruiter kwam hierbij bekneld te zitten onder het paard. De brandweer werd opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen. Ook een ambulance, de duikers, en het redvoertuig van brandweer Groningen, met daarop een kraan, werd opgeroepen met spoed ter plaatse te komen.

Brandweerauto in sloot
Vlak voor aankomst van brandweer Roden moesten ze op een smalle en onverharde weg om een aanhanger heen. Hierbij gleed de brandweerauto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Alle inzittenden konden zelfstandig uit het voertuig komen.

Opschaling
Ter assistentie heeft de meldkamer vervolgens ook brandweer Leek en Peize opgeroepen om met spoed ter plaatse te gaan. De brandweervrijwilligers van post Roden waren ondertussen gestart met het bevrijden van paard en ruiter uit de sloot. Het paard en de ruiter, die onder de modder zaten en licht onderkoeld waren, werden bevrijd en vervolgens opgevangen.

Berging
Een bergingsbedrijf wordt ingeschakeld om de brandweerauto uit de sloot te takelen.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl & Niels Holterman ten Hove

   
Back to top button