Gratis kindermiddag op Podium Nienoord was groot succes

LEEK – Op zaterdag 17 september verzamelden zich ruim 40 kinderen bij Podium Nienoord voor ‘Podium Plezier’. Een middag waarop kinderen vanaf 8 jaar gratis aan leuke activiteiten op en rond het podium konden deelnemen.

Het bestuur van stichting Openluchttheater Podium Nienoord organiseerde ‘Podium Plezier’ deze keer onder het thema ‘pannenkoeken’. Er werd voor dit evenement samengewerkt met andere organisaties.

Jelle van Zomeren van de Pannenkoekenburcht Nienoord leerde de kinderen hoe ze zelf beslag konden maken om daarna de lekkerste pannenkoeken te bakken. Een echte kok heeft natuurlijk een koksmuts op. De kinderen mochten hun eigen muts versieren en er werk flink gekleurd en geplakt, met prachtige resultaten! De pannenkoeken werden (vaak rijkelijk) door de kids belegd en heerlijk in het zonnetje op het picknickkleed opgegeten.

Honing smaakt heerlijk op de pannenkoek. Maar hoe wordt honing eigenlijk gemaakt? Dat leerden de kinderen door het spelen van het bijenspel. Een vrijwilliger van IVN Leek-Nietap liet de jonge deelnemers op een leuke manier kennis maken met de wereld van de bij.

Op het podium stonden de steeldrums van PanMagic klaar. De groep, o.l.v Paula James liet eerst even horen wat ze ‘in huis hadden’. Daarna volgden de kinderen in groepjes een korte workshop gevolgd door een ‘optreden’ met de steeldrumband. De hele middag werd dus rond het podium heerlijk genoten van de muziek.

Af en toe was er tijd voor een glaasje ranja en leuke spelletjes. De kinderen werden daarbij begeleid door vrijwilligers van cultureel centrum Agora die boordevol leuke ideeën zaten en enthousiast meespeelden.

De ruim 40 aanwezige kinderen hebben een heerlijke middag buiten doorgebracht met spelen en leren. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers was het mogelijk om alle kinderen gratis te laten deelnemen. Iedereen was zo enthousiast dat er alweer druk plannen gemaakt worden voor volgend jaar. Houd onze facebookpagina www.facebook.com/podiumleek in de gaten voor nog meer leuke evenementen. Op de website www.podiumleek worden ook alle activiteiten vermeld en kun je onder het kopje galerij leuke foto’s van de evenementen bekijken.

   
Back to top button