Tafeltennisvereniging Talero genomineerd voor de gemeentelijke Sportprijs

Leek – Tafeltennisvereniging Talero uit Leek is genomineerd voor de Sportprijs Westerkwartier voor het opzetten van OldStars tafeltennis voor 55 plussers.

Sportprijs Westerkwartier
De Sportprijs is een nieuwe prijs, bedoeld voor een persoon of organisatie die zich inzet voor de breedtesport. Anders dan een topsportprijs, wordt deze sportprijs uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet om sporten en bewegen aantrekkelijk te maken. Deze prijs kan gewonnen worden door een persoon, vereniging, organisatie of evenement die uit het Westerkwartier komt. De feestelijke uitreiking van de prijs is aanstaande donderdag 19 oktober.

Geschiedenis en toekomst van Talero
Talero heeft zich vorig jaar gericht op ouderen en heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, NTTB, NOC-NSF, Rabobank, Huis van de Sport en de gemeente/sportakkoord, OldStars tafeltennis opgestart. De aftrap werd verricht door oud-Europees kampioene Bettine Vriesekoop. Het was in eerste instantie voor 20 ouderen, maar door het grote succes wilde Talero dit uitbreiden. Door aanschaf van extra tafels zijn inmiddels 38 ouderen aan het OldStars tafeltennissen. Dit is momenteel de grootste OldStarsgroep van Noord-Nederland. Huidige doel is om 50 ouderen te laten tafeltennissen.

OldStars tafeltennis
Old Stars is een aangepaste spelvorm en is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde en verantwoorde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. Met OldStars tafeltennis zorgt Talero ervoor dat ouderen in beweging komen en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tafeltennis biedt Talero een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. Het is een laagdrempelige sport, die goed op latere leeftijd kan worden beoefend. Naast je lichaam train je vooral je brein! Artsen noemen het ‘s werelds beste sport voor de hersenen!

Sociaal en gezellig
Even belangrijk bij Talero is het sociale aspect. Elke training wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie en gezellig gesprek. Resultaat van OldStars tafeltennis is dat ouderen fitter en gezonder kunnen worden met een betere coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Naast een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid zorgt OldStars tafeltennis bij Talero ervoor dat ouderen er maatschappelijk (weer) bij kunnen horen. Talero zegt dat ze trots zijn dat hun oudste deelnemer 91 jaar oud is.

Meer weten?
De OldStars tafeltennissen worden elke woensdagmorgen van 10:00 tot 11:30 in de Rodenburghal in Leek. Wil je nieuwe mensen leren kennen en kijken of het ook iets voor jou is? Dan is het mogelijk om vrijblijvend een keer een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie kunt u de website van Talero bezoeken.

   
Back to top button