Welke tas is handig voor een evenement?

Partnerbijdrage – Een tas is altijd handig, vooral als je naar een evenement gaat. Tijdens evenementen kan het druk zijn, een grote tas is dan niet handig. Zorg voor een compacte tas waar je wel alles in kwijt kan wat je die dag nodig hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom hieronder een aantal suggesties.

Backpack
Een backpack is een handige tas voor op een evenement, je hebt je handen vrij om van alles te doen en toch je spulletjes dicht bij je te hebben. Dat scheelt veel, het is namelijk niet ideaal om de hele tijd een tas in je handen te hebben. Je kan in die backpack dan bijvoorbeeld extra kleding hebben zoals een trui als het evenement nog tot later op de avond door gaat, of een regenjas als het buiten is en er kans is op regen. Wat je ook mee kan nemen als het toegestaan is natuurlijk, is een flesje met water, die kan je weer vaker her vullen. Zo zorg je ervoor dat je genoeg blijft drinken en dus niet uitdroogt. Iets om te eten komt ook altijd van pas, denk dan bijvoorbeeld aan een kleine snack voor tussendoor.

Handtas
Een handtas is vaak niet heel erg groot wat betekent dat je die altijd mee kan nemen naar concerten en festivals. Je kan er precies in kwijt wat je nodig hebt maar meer ook niet. Je kan geen extra kleding kwijt, geen regenbescherming, geen eten of drinken. Nu is dat vaak ook niet toegestaan. Je kan je make up dingetjes mee nemen om wat bij te werken als het nodig is, je telefoon, wat geld maar daar houd het ook wel bij op dus laat je lui jo tas niet thuis. Wat je wel mee kan nemen voor buiten als je staat te wachten om naar binnen te gaan is een plastictasje met water en eten zodat je van te voren genoeg vocht en eten binnen kan krijgen en de kans verminderd om flauw te vallen.

Tote bag
Het is een handige tas waar je makkelijk van alles uit kan halen en makkelijk kan laten zien wat je mee hebt. Je kan er een extra trui in kwijt samen met een waterflesje. Het nadeel is wel dat je er de hele tijd mee in je handen rond loopt en je geen beschermde vakjes hebt met een rits. Je waardevolle spullen kunnen er dus makkelijk uit gestolen worden en daar zit je niet op te wachten. Ook kan er makkelijk iets uitvallen in alle drukte om je heen.

Weekendtas
Voor een festival is een weekend tas ideaal, je kan je kleding er in kwijt en je hygiëne producten naast natuurlijk wat slaapspullen. Denk dan bijvoorbeeld aan een luchtbed en slaapzak voor in je tentje. Maar naar een concert is het niet de meest ideale tas. Je mag namelijk niet een grote tas mee naar een concert dus dan moet je die buiten achter laten wat er voor kan zorgen dat hij gesloten worden wat echt niet ideaal is. Dus voor festivals een goede optie maar voor ééndaagse evenementen niet ideaal vanwege het formaat.

   
Back to top button