Klein deel Bert Swartbrug over het Van Starkenborghkanaal nog groen; ‘Aanslag was lastig schoon te krijgen’

Zuidhorn – In de nacht van 28 op 29 november is de Bert Swartbrug over het Van Starkenborghkanaal tussen Noordhorn en Zuidhorn schoongemaakt. Over het hoe en waarom lees je hier meer.

Om het werk aan deze spoorbrug veilig uit te laten uitvoeren, zijn de nodige vergunningen verleend en strikte veiligheids- en voorzorgsmaatregelen genomen, mede in overleg met ProRail die eigenaar is van de brug. Waaronder ook een vooraf vastgesteld tijdvak waarin het werk uitgevoerd mag worden.

Lastig schoon te krijgen
De schoonmakers hebben in het donker onder koude en natte omstandigheden hun werk gedaan. Zij hadden vier uren de tijd om de brug schoon te maken. De groene aanslag zat vaster op de brug dan verwacht. Het verwijderen was daardoor moeilijk(er) en nam meer tijd in beslag. Een klein deel hebben ze daardoor niet binnen de beschikbare tijd kunnen verwijderen.

Gemeente Westerkwartier laat weten zich te beraden op de ontstane situatie.

   
Back to top button