Burgemeester bezoekt 100-jarige

LEEK/STADSKANAAL – Op 2 maart a.s. wordt mevrouw E.C. Mulder-Eisenga 100 jaar. Mevrouw E.C. Mulder-Eisenga is op 2 maart 1914 geboren in Stadskanaal, toen nog gemeente Wildervank, waar ze ook is opgegroeid.

Ze ging van de lagere school naar de MULO, vervolgens naar de Huishoudschool. Ze kreeg een coupeuseopleiding en heeft in de loop van de jaren veel kleding zelf gemaakt. Ze trouwde in Stadskanaal, verhuisde naar Nieuw Buinen en naar Valthermond. Daar brandde in 1950 het zalencentrum af, dat ze destijds samen met haar man runde en ze verhuisden naar de stad Groningen. In deze stad heeft ze 63 jaar met veel plezier gewoond. In 1970 is de heer Mulder overleden.

Vanaf december 2013 woont ze in het Leeksterheem en dat gaat met een beetje hulp prima. Mevrouw verkeert in uitstekende gezondheid! Jammer genoeg hoort en ziet ze erg slecht. Ze heeft drie kinderen, zes kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en de laatste nazaat, een achterachterkleinkind wordt eind februari verwacht.

Mevrouw Mulder-Eisenga woont aan Oldenoert 34-220, 9351 KP Leek.

Burgemeester Hoekstra feliciteert op 2 maart 2014 om 10.30 uur mevrouw Mulder thuis.

   .
Back to top button