Een veilig Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Als elke minuut telt, is het van belang dat woningen makkelijk te vinden zijn. Maar als je nu met de ogen van een hulpverlener door het buitengebied van het Zwk rijdt is het moeilijk om het huisnummer te vinden dat je zoekt.

Als elke minuut telt kan het van levensbelang zijn om snel ter plekke te zijn. Maar ook voor bezoekers wordt het makkelijker om de juiste plek te vinden en voorkomen we ongewild draaien en keren.
Met dit gegeven zijn  LTONoord afd. Zwk en Boer&Natuur Zwk, met gelden van het Ondernemersfonds van Leek, het project:”De agrariërs zichtbaar” gestart.

In het project is gekozen om de ondernemers in het buitengebied die een bijdrage aan het OVL betalen, een robuust paaltje met reflecterende huisnummers aan te bieden voor een gereduceerde prijs.

De  paal is gemaakt van gerecycled materiaal en is voorzien van reflecterende banden met daarop aan 3 zijden het huisnummer in zeer goed reflecterend materiaal.

De kosten bedragen € 80 per paal maar ondernemers in het buitengebied van de Gemeente Leek kunnen hier € 40 subsidie op krijgen.

Wethouder T. Haseloop zal donderdag 5 maart om 11.30 uur het eerste paaltje plaatsen bij de fam. De Boer aan de Pasop 26 te Midwolde.

Back to top button