Nieuwe fase breekt aan voor Noord-Nederlandse ontwikkeling van volautomatische productielijn vanuit Tolbert

Tolbert – Voor het Noord-Nederlands samenwerkingsproject tussen Demcon Industrial Systems Groningen, Menicon en STT Products in Tolbert, breekt een nieuwe fase aan. De drie partners werken al een aantal jaren samen aan de ontwikkeling van een prototype voor een volledig geautomatiseerde en toekomstbestendige productielijn voor medische producten.

Op woensdag 7 februari is dit prototype succesvol verplaatst van de ontwikkellocatie bij STT Products in Tolbert naar de testlocatie bij Menicon in Emmen. Deze stap markeert de belangrijke overgang van de ontwikkelingsfase naar de testfase op locatie.

Gecoördineerde operatie
Vanwege de afmeting en het gewicht van het prototype, vroeg de verhuizing om een goed gecoördineerde operatie. Na zorgvuldige voorbereiding werd het prototype ingeladen, naar Emmen vervoerd, en daar op zijn voorlopige plek van bestemming geplaatst.

Significante impact in medische sector
In de komende periode zal het prototype intensief getest worden bij Menicon. Hiermee moet aangetoond worden dat met dit innovatieve en geautomatiseerde concept de productiecapaciteit verhoogd kan worden zonder uitbreiding van het personeelsbestand of de vloeroppervlakte. De resultaten van dit project zijn niet alleen van toevoegende waarde voor de betrokken partners, maar belooft ook een significante impact te hebben op de toekomst van productieprocessen in de medische sector en daarbuiten.

Op beide locaties werd er door de werknemers van Demcon Industrial Systems, Menicon en STT Products op feestelijke wijze aandacht geschonken aan deze mijlpaal.

   
Back to top button