Vierde 112GroningenDag in de MartiniPlaza; vele hulpdiensten en instanties in actie te zien

Groningen – Op zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats in de Martiniplaza. Verschillende hulpverleningsinstanties waaronder Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Douane, ANWB, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade, totaal meer dan 56 instanties, zullen aanwezig zijn. Sommige laten demonstraties zien.

De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 7500 bezoekers. Kinderen tot en met 5 jaar hebben dit jaar gratis entree. De 112GroningenDag zal deze editie voor het eerst ook samenwerken met de Stadjerspas. De stadjerspas is een initiatief van de Gemeente Groningen voor mensen met een laag inkomen.

De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Tijdens de 112-Dag zullen er weer talrijke bedrijven voor u klaar staan met veel informatie over o.a. veiligheid.

Informatief
Wat kan je als burger echt doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk? Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben. We zitten inmiddels vol kwa standhouders en zijn volop in de voorbereidingen.

Muziek en vertier voor kinderen
Politie Orkest Noord Nederland (PONN) is voornemend een lunchconcert te geven van 12:00 tot 12:45 op het demoveld. Ook is er weer een feestelijke band(De Bierspiekers uit Spijk) en Clown Marco is present. Ook komt er een ware stormbaan voor de kinderen tot 13 jaar.

Alle vertrouwen
Organisator Martin Nuver heeft ook voor de 4e editie alle vertrouwen op een grote en spectaculaire 112-dag. De 112-Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes. Zaterdag 1 juni 2024 is de dag, zet in uw agenda! Dit als afsluiting van het nu 20-jaar bestaan van de website. De organisatie houdt men op de hoogte met de nieuwste ontwikkelingen rondom de 112Groningendag via de website 112Groningen.nl. Meer informatie is ook te vinden via het Facebook event.

Online kaartverkoop
De organisatie laat weten; “Dit jaar introduceren we online kaartverkoop (vanaf maart 2024) zodat u tijdens de dag niet lang in een rij hoeft te staan mits u na 11:15 komt, 10:00 uur gaan de deuren los, dan is het altijd even druk bij de pin en contant kassa’s.

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur.
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.
Entree: Tot en met 5 jaar gratis, vanaf 6 jaar €4,50 p.p. (pinnen ja graag)
(contant kan ook bij de 112Gr. Dag kassa) in de Martinplaza zelf is alles alleen PIN.

   
Back to top button