Gemeente Westerkwartier; “Houd stoepen, op- en afritten, voetpaden en geleide stroken vrij”

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier roep via socialmedia op om stoepen, op- en afritten, voetpaden en geleide stroken vrij/toegankelijk te houden.

In de oproep is te lezen: “Deze foto’s zijn gemaakt in onze gemeente. Wat valt u op? ‘Even snel de bus of auto parkeren op de stoep. Dan kan het overige verkeer over de weg erlangs.’ Klinkt logisch toch? Voor een grote groep mensen is het vervelend. Mensen in een rolstoel, met een rollator of kinderwagen en slechtzienden met een blindegeleidestok kunnen hier niet of moeilijk langs via de stoep. Ze wijken dan uit en gaan over de weg om de auto of bus heen. Dat kost meer moeite en kan leiden tot gevaarlijke situaties. We vragen inwoners, winkeliers, bedrijven en automobilisten om stoepen, op- en afritten, voetpaden en geleide stroken voor invaliden en slechtzienden vrij te houden.”

   
Back to top button