Astronomische lente trapt af in stijl!

Woensdag vrij zonnig bij maxima van 12 tot 18 graden

Landelijk – Woensdag om 04:06 uur gaat de astronomische lente. De temperatuur stijgt overdag naar 12 tot 18 graden en doordat de zon geregeld schijnt is het volop lenteachtig. De dagen daarna levert de temperatuur flink in en neemt de wisselvalligheid geleidelijk iets toe, aldus Weeronline.nl.

De astronomische lente begint wanneer dag en nacht even lang zijn. Dit gebeurt elk jaar op 20 of 21 maart en dit jaar is het op 20 maart om 04:06 uur. We kunnen met zekerheid stellen dat de astronomische lente dit jaar in stijl van start gaat. Het is ronduit zacht met in bijna heel het land maxima van 15 graden of hoger. Alleen op de Waddeneilanden en vlak aan zee is het met 12 tot 14 graden iets minder warm. In het zuidoosten van het land kan het kwik zelfs oplopen tot ruim 18 graden! Ter vergelijking: gemiddeld is het in deze tijd van het jaar 10 tot 13 graden.

Zeer lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Er staat weinig wind en de zon schijnt geregeld. In combinatie met de verwachte hoge temperaturen is het op de eerste dag van de lente dus volop lenteachtig!

Lenteweer van tijdelijke duur
Echt lang kan er helaas niet van het lenteweer worden genoten. De dagen hierna levert de temperatuur flink in. Donderdag en vrijdag is het nog vrij zacht met maxima van 10 tot 15 graden, maar in het weekend wordt het niet veel warmer meer dan een graad of 10. Koudere lucht stroomt dan ons land binnen en ook de wisselvalligheid neemt in de tweede helft van de week geleidelijk toe. Het is zelfs niet uitgesloten dat we in het weekend te maken krijgen met enkele maartse buien.

   
Back to top button