Post Zuidlaren wint brandweerwedstrijd in Leek; vele toeschouwers hebben een kijkje genomen

Leek – Vandaag, zaterdag 24 maart 2024, werd in Leek de brandweer vaardigheidstoets brandbestrijding gehouden. Brandweerkorps Leek heeft samen met het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) deze brandweerwedstrijden georganiseerd en een uitdagend scenario uitgezet.

Vanaf ongeveer acht uur ’s morgens tot half zes in de middag hebben in totaal 10 wedstrijdteams van de Veiligheidsregio’s Groningen, Drenthe en Overijssel gestreden om het incident op een goede, snelle en veilige manier af te handelen. Voor publiek waren speciale zones ingericht om dichtbij te kunnen meekijken naar de hulpverleners. Vele toeschouwers zijn verdeeld over de dag langs geweest om een wedstrijd mee te kijken.

Scenario
In het pand naast de brandweerkazerne was brand uitgebroken in een fietsenwinkel. Daarbij was een persoon met een hond ingesloten die door de brandweer uit het pand gehaald moest worden. Verder was er in de fietsenwinkel een opslag met vuurwerk en in een naastgelegen ruimte vond de brandweer een wietkwekerij. In de hal van de appartementen erboven lag ook nog een slachtoffer die door de brandweer uit het pand geëvacueerd moest worden. Politie en ambulance werden ingeschakeld om te helpen bij het afhandelen van dit scenario. Juryleden van de ABWC hebben de wedstrijdteams beoordeeld op hun prestaties en handelen.

Prijsuitreiking
De Drentse post Zuidlaren heeft vandaag volgens de jury het beste gepresteerd en daarmee de wedstrijd gewonnen. Op plek 2 staat Uithuizen en de nummer 3 is post Denekamp uit Twente (Overijssel). De prijzen zijn ’s avonds in de brandweerkazerne overhandigd door burgemeester Ard van der Tuuk. De nummers 1 en 2 spelen op 11 mei de 1e ronde gewestelijk in Woldendorp. De nummer 3 speelt op 25 mei in Heerenveen. Deze dag werd op de kazerne afgesloten met een gezellige borrel.

Foto’s: Sven Loer & Jelte Haumersen & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button