Twee jeugdigen zonder rijbewijs in auto’s van ouders op pad staande gehouden

Marum – In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 04:00 uur, zagen agenten van eenheid Westerkwartier twee auto’s rijden op de Noorderweg te Marum. Daarbij was opvallend dat de voorste auto geen achterlichten aan had en dat de auto erachter steeds zat te seinen naar dat voertuig.

In auto van ouders
De agenten hebben daarop het voorste voertuig een stopteken gegeven, waarop beide voertuigen stopten op de carpoolplaats bij Marum. Na een gesprek met de 17 en 18 jarige bestuurders, beide woonachtig in de Gemeente Westerkwartier, bleek dat beide niet in het bezit waren van een rijbewijs. Ook hadden beide jeugdigen het voertuig van hun ouders meegenomen zonder dat de ouders dit wisten.

Blaas- en speekseltest
Van beide bestuurders werd een blaastest en speekseltest afgenomen. Het bleek dat de 18 jarige bestuurder ook positief testte op het gebruik van cannabis. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Proces verbaal
Beide bestuurders hebben een proces verbaal gekregen voor rijden zonder rijbewijs en van de 18-jarige is bloed afgenomen, zodat dit getest kan worden door het NFI.

   
Back to top button