Officiële opening verbouwde politiebureau in Leek op dinsdag 1 oktober

Leek – De verbouwing van het politiebureau aan de Waezenburglaan in Leek naar Hoofdbureau Basisteam Westerkwartier is donderdagmorgen 1 juni 2023 officieel van start gegaan na de onthulling van het bouwbord.

Sindsdien wordt er door aannemers Lammerink installaties uit Groningen en HuneBouw uit Hoogeveen hard gewerkt. En dat is waarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven voor vele inwoners die misschien wel dagelijks langs het bureau rijden.

Uitvalbasis en hoofdbureau voor Basisteam Westerkwartier
Het hoofdbureau wordt geschikt gemaakt als uitvalbasis die de komende 30 jaar gebruikt kan worden. Zo wordt rekening gehouden met de nieuwste normen qua isolatie, ventilatie, milieu, verbruik en wordt er tijdens de verbouwing materiaal met waarde bewaard voor een ’tweede leven’. De projectleider van de politie liet destijds weten; “Het is best wel uniek dat er in een ouder pand als dit uiteindelijk energielabel A+++ gehaald wordt. Hier hebben we extra voorbereidingstijd voor nodig gehad en mede daarom is de start van de realisatie uitgelopen.” Lees hier meer over de verbouwingsplannen.

Sneak preview voor de politieagenten
Maandagmorgen 8 april was er de kans voor politieagenten van basisteam Westerkwartier om na vele maanden weer eens binnen te kijken in het politiebureau. De agenten lieten weten; “De aannemers zijn nog druk bezig, maar er is al goed te zien hoe het nieuwe bureau eruit gaat zien van binnen. Het zal nog wel een aantal weken duren voordat wij onze intrek gaan nemen in het gebouw.”

Officiële opening
De officiële opening staat gepland op dinsdag 1 oktober 2024. Tijdens deze dag zal er voor inwoners een mogelijkheid zijn om binnen een kijkje te nemen. “Er zal nog een officiële aankondiging komen hierover, maar het kan alvast in de agenda.” Laat de politie weten.

Lees ook: Politiebureau Zuidhorn gaat dicht, bureau Leek krijgt regiofunctie en wordt verbouwd
Lees ook: Politiebureau Leek 2 jaar dicht voor metamorfose naar hoofdbureau gemeente Westerkwartier

Foto: Politie Westerkwartier

   
Back to top button