Borg Nienoord in de steigers voor grote onderhoudsbeurt

Leek – Bij Borg Nienoord is een aannemer gestart aan een grote onderhoudsbeurt aan het Rijksmonument, de gemeente Westerkwartier, die eigenaar is, heeft hiervoor opdracht gegeven.

Inmiddels is een groot deel van het pand in de steigers gezet om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren. De laatste keer dat er groot onderhoud aan het pand is uitgevoerd was voor het bezoek van Koning Willem Alexander en Maxima in mei 2013.

Lees ook: Willem Alexander en Maxima bezoeken Landgoed Nienoord in Leek

De werkzaamheden
Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt onder meer de houtrot verwijderd en het pand wordt buitenom volledig opnieuw in de verf gezet. Verder worden de ramen vervangen door speciaal isolerend glas. Binnen zijn enkele herstelwerkzaamheden aan muren en her en der wordt stucwerk vernieuwd.

Foto: InfoLeek

Overlast beperken
Grand Café uitbater Jacob Veenema laat tegenover InfoLeek weten dat de werkzaamheden echt moeten gebeuren en dat ze samen met de gemeente en de aannemer in goed overleg de overlast voor de gasten en bezoekers proberen te beperken. Hij is blij dat de gemeente de opdracht uitgegeven heeft en dat na deze periode het pand er weer goed bij staat voor de komende decennia. Het Grand Café blijft gedurende de werkzaamheden gewoon geopend. Aldus Veenema zal een groot deel van de hele klus half augustus afgerond worden.

   
Back to top button