Leek 3 week lang het decor voor OvD scenariotrainingen

LEEK – Van 3 t/m 21 maart worden op diverse locaties in Leek OvD(Officier van Dienst) scenariotrainingen gehouden. OvD’s van zowel brandweer als politie uit de provincie Groningen, Drenthe en Friesland oefenen hierbij vooral op communicatiegebied.

Één van de scenario’s vind plaats op het groot winkelplein in Leek. Een dakbrand bij Praxis die ontstaat door dakwerkzaamheden wordt uiteindelijk opgeschaald naar Grip-2, waarbij rekening moet worden gehouden met de risico’s van aangrenzende bedrijven en omgeving. Diverse disciplines van hulpverleningsdiensten zijn bij deze oefening betrokken.
Een OvD, is de eindverantwoordelijke bij incidentbestrijding. Elke hulpverleningsinstantie heeft zijn eigen Officier van Dienst. Tijdens de oefening kwamen diverse verschillende scenario’s aan bod waarbij de OvD op basis van kennis en verkregen informatie op veilige en effectieve wijze leiding moest geven aan verschillende brandweereenheden.

Foto’s: Herald Veenstra InfoLeek.nl

Back to top button